Forlaget Lysningen

23. maj, 2005

Kenneth Bernholm udgav sidste år action-eventyret ”Det underjordiske tårn”, som var nummer 1 i serien om Max Brant, på sit eget forlag Lysningen. Hidtil har han mest været kendt som forfatter til fagbøger om IT, men med oprettelsen af eget forlag synes han at satse på fantastikken – Max Brant var en James Bond-agtig spændingsroman for unge, med dertil hørende SF-element, og nu har han udgivet de første bind i en serie biografier over kendte forfattere – hvoraf størstedelen hører til inden for science fiction og horror.
I første omgang drejer det sig om Stephen King, Douglas Adams og John Grisham – men Bernholm oplyser, at han planlægger flere interessante navne, hvis salget går godt: Anne Rice, Dean Koontz, Arthur C. Clarke, Clive Barker, Michael Crichton og JK Rowling, indtil videre. En ganske positiv lektørudtalelse på første bind (Stephen King) burde i al fald sikre et rimeligt salg til bibliotekerne, så man kan krydse fingre.
”Hvem er…” hedder serien, som man kan læse mere om her.
Jeg er kommet i besiddelse af Stephen King-biografien og vil anmelde den snarest.

Derudover forlyder det fra Bernholm, at han er færdig med næste bind af Max Brant, som blot mangler at blive illustreret – sidste gang skete det ved Lars Jakobsen, kendt fra humor-strippen ”Ganske Vist”.

Læg et svar